USA Powerball
Mega Millions
EuroMillions
Superenalotto
UK Lotto
OZ Lotto

Powerball
2023-12-03
$372,000,000

MegaMillions
2023-12-06
$351,000,000

Euro Millions
2023-12-05
€217,000,000

EuroJackpot
2023-12-05
€33,000,000

Oz Lotto
2023-12-05
$24,200,000

Buy lottery ticket

Игра онлајн во Евро Милиони . Победи милиони. : PlayLotteryOnline.info 2023
Euro Millions

2023-12-01:   04-10-14-38-50  (9,12)
->>> Повеќе информации за Евро МилиониEURO MILLIONS

Играта доаѓа од Европа. Ваучери за да играат Евро Милиони може да се купи во Австралија, Белгија, Шпанија, Франција, Ирска, Луксембург, Португалија, Швајцарија и Велика Британија.
Купони може да се купат , се разбира, исто така, во целиот свет преку интернет во еден многу едноставен начин . Само се регистрирате на сајтот вклучени во продажбата на талони Евро Милиони . Кликнување до знамето , може да го направи тоа. Еднаш регистрирани на сајтот вклучени во продажбата на талони Евро Милиони , можете да го изберете вашиот среќни броеви , бројот на нерешени и датумот привлекува избраните броеви.

Првиот нерешено се одржа на 13.02.2004 во Париз. Цртежи се во Париз , секој вторник и петок . Време влече Евро Милиони е 21:25 (GMT ). Цртежи се организирани во Шпанија од страна на лотарија лотарија на Aquestas des estada во Франција од страна на лотарија Француската des Jeux (познат во Франција како оператор на голем број на коцкање ). Во лотарија Велика Британија е во организација на Камелот.

Правила на играта:
5 броеви се извлечени од 50 броеви кои се во машина наречена Stresa . Покрај тоа, постојат два броеви подготвени 1-11 , кои се наоѓаат во машина Paquerette . Главната награда е најмалку 15 милиони евра, тоа е почетната акумулација во Евро Милиони . Да победи на Големата награда , што треба да ја погоди сите броеви. Во јуни 2007 година, Евро Милиони отвори во Португалија и Ирска, екстра услуга - Евро Милиони Плус. Играчот од плаќање на дополнителните 1 евро може да воведе дополнителни постројки , благодарение на кои тој може да освои дополнителни половина милион евра.

Во јули 2011 година , во Шкотска , дојде најголемата награда во Евро Милиони . Изнесуваше 185 000 000 милиони .

Веројатноста за победа хитови сите броеви и на тој начин ја добие главната акумулација во Евро Милиони е 1:76,275,360
Веројатноста за притискање на сите победа се 1-24
31 јули 2005 , како резултат на 9 пати акумулација Евромилиони Лото џекпот бил за 115 милиони евра. Билет бил купен во Garryowen , Лимерик , Ирска и освојувањето беше Долорес Мекнамара. Тоа се случува дека среќниот добитник не добие својата награда. Тогаш неговата победа се пренесува на следната нерешено. Победа Евро Милиони се ослободени од данок . Исклучок е Швајцарија, каде што ќе мора да плаќаат данок на добивки.


 • 2023-12-01:   04-10-14-38-50  (9,12)
 • 2023-11-28:   12-16-27-33-44  (7,8)
 • 2023-11-24:   15-20-29-39-48  (1,7)
 • 2023-11-21:   19-29-34-46-47  (2,3)
 • 2023-11-17:   02-24-26-46-50  (2,7)
 • 2023-11-14:   13-16-36-44-50  (3,5)
 • 2023-11-10:   10-21-30-38-42  (2,12)
 • 2023-11-07:   08-10-11-30-39  (4,10)
 • 2023-11-03:   08-21-31-39-47  (5,9)
 • 2023-10-31:   05-07-20-40-50  (2,10)
 • 2023-10-27:   29-33-35-48-49  (3,8)
 • 2023-10-24:   08-16-18-31-34  (6,9)
 • 2023-10-20:   02-20-28-40-45  (1,5)


Other games:    USA PowerBall    Mega Millions    Euro Millions

SuperEnalotto    UK Lotto    OZ Lotto    OZ Powerball    Links


Select language:  de     ro     hu     af     ru     es     sk     hr     lt     pt     fr     tr     cs     bg     be     uk     ka     zu     ht     et     sv     hi     lv     eo     zh     ga     id     is     yi     hm     nl     gl     vi     ur     pa     az     gu     ne     ar     mi     cy     ce     ja     te     eu     fa     lo     ms     jw     km     ha     sq     la     kn     tl     bs     el     sl     ca     it     bn     mr     ta     en     sr     so     th     fi     iw     mt     no     mk     sw     ko    

© 2010-2023 PlayLotteryOnline.info