Lottery Online
PowerBall
Mega Millions
Euro Millions
SuperEnalotto
UK Lotto
OZ Lotto
OZ Powerball
Top Jackpot

Игра онлајн во Оз Лото. Победи милиони. : PlayLotteryOnline.info 2021


Play and win on the Oz Lotto

OZ LOTTO


Оз Лото доаѓа од Австралија. Tattersall водечките Оз Лото играта.
Ждрепката за прв пат се одржа на 1994/02/26 . Ова е прва национална лотарија Австралија.

За првите 11 години Оз Лото играта имаше истите правила на играта како австралиската игра - Сабота Лото. Сабота Лото мораше да биде избришан 6 бројки од 45 броеви. Од 18.10.2005 година во Оз Лото бришење е , исто така, на седмиот број. Како резултат на тоа , играчот има подобра шанса за победа. Во моментов Оз Лото игра се состои од 7 бројки назначување на 45 броеви.

Со менување на правилата на играта Оз Лото лотарија промени своето име во регионот Tatts во Австралија за Супер 7 е Оз Лото и во регионот на Квинсленд Оз Лото 7 . Ждрепката среќни броеви се одржуваат во вечерните часови во вторник .

Главната награда од најмалку 2.000.000 $ австралиски . Најголемата победа во Оз Лото играат до $ 106,549,984.76 досега. Победнички поделени на две лица - првиот човек доаѓа од Квинсленд , додека вториот човек доаѓа од Јужна Австралија.


Other games: Superenalotto     EuroMillions   Powerball     Mega Millions

Lotto UK     OZ Lotto       LinksSelect language:  de     ro     hu     af     ru     es     sk     hr     lt     pt     fr     tr     cs     bg     be     uk    

ka     zu     ht     et     sv     hi     lv     eo     pl     zh     ga     id     is     yi     hm    

nl     gl     vi     ur     pa     az     gu     ne     ar     mi     cy     ce     ja     te     eu    

fa     lo     ms     jw     km     ha     sq     la     kn     tl     bs     el     sl     ca     it    

bn     mr     ta     en     sr     so     th     fi     iw     mt     no     mk     sw     ko    

© 2010-2021 PlayLotteryOnline.info